Anslutning av byalag

För cirka 100 år sedan, när elnätet byggdes ut i Sverige, gick grannar på landsbygden samman och såg till att ansluta sig. Idag finns samma möjlighet när det gäller utbyggnad av fibernät. Du och dina grannar i byn bildar exempelvis en ekonomisk förening och anlitar ett företag som är specialiserat på att hjälpa till med praktiska frågor såsom projektering och markavtal. Kontakta oss för mer information om vilka företag ni kan vända er till.
Ett fibernät har många fördelar jämfört med alternativen, till exempel ADSL eller uppringt modem. Du får en uppkoppling med överlägsen kapacitet och slipper blockering av telefonlinjen. Dessutom kan du utnyttja fibernätet till såväl Internet som telefoni och TV.
Men det finns ännu fler fördelar med fibernätet. Både larm och övervakning av exempelvis hem och ladugård kan skötas med webbkamera och vissa kommuner i landet testar redan fjärrsjukvård via webb-TV. Med IP-telefoni ringer du både betydligt billigare och säkrare. Kabeln grävs ner och vid exempelvis åsknedslag leder fibern inte den elektriska impulsen vidare.
Intresserad? Kontakta oss så berättar vi mer !
dig
#inlineditbutton